Wie

Wat is het profiel waar jullie naar op zoek zijn?

Op deze vraag kunnen we geen antwoord geven. Voor ons draait het om je motivatie, frisse blik op de actualiteit en passie voor sociale én geschreven media. Wat je studeert of welke (redactionele) ervaring je reeds hebt is initieel minder van belang, maar (basis) video- en schrijfvaardigheden zijn wel een sterke plus.

Let wel op: bij dit traineeship draai je full-time mee op de redacties. Het lijkt ons dus moeilijker te combineren met een opleiding.

De selectie

Hoe weet ik of ik naar een volgende ronde mag?

Na iedere stap geven we je feedback. Zo ontdek je of je mag doorgaan naar een volgende ronde. Dit hoor je telkens via e-mail. Check zeker ook in je Spam of Ongewenste inbox.

Indien ik niet verder mag naar een volgende ronde krijg ik dan specifieke feedback?

Je zal initieel een algemene mail krijgen, maar neem gerust contact met ons op voor individuele feedback.

De opdrachten

Welke opdrachten mag ik verwachten?

Het zijn opdrachten met een link naar de actualiteit. Tijdens de opdrachten willen we jou en je talenten beter leren kennen! Meer info over de opdrachten ontvang je stap per stap.

Hoe bezorg ik mijn opdrachten?

Als je klaar bent met een opdracht, stuur je die via een WeTransfer link door naar [email protected]. Thanks!

Door wie worden mijn opdrachten beoordeeld?

We nemen deze traineeships zeer serieus. Daarom zijn verschillende collega’s van onze redacties, HR en de hoofdredacties nauw betrokken bij het volledige programma.

Wat als ik één van de deadlines niet haal?

Die kans is klein. We communiceren de deadline altijd ruim op voorhand. Je kan de opdrachten trouwens altijd en overal tot een goed einde brengen, je hebt er niks speciaals voor nodig.

Ik heb een probleem met een opdracht. Wat doe ik?

Heb je vragen of problemen, geef dan even een seintje via [email protected]. Gene paniek, we helpen je verder!

The Meet-up

Wat mag ik verwachten?

Op maandag 13 mei 2024 maken we er samen een zalige dag van. Je maakt kennis met (hoofd)redacties, HR en medekandidaten.

All work, no play?

Minstens evenveel ontspanning als inspanning. We willen elkaar beter leren kennen, zonder typische sollicitatievragen. We zijn benieuwd naar jouw stem, naar wie jij bent. Heb jij nog vragen voor ons? Shoot! We lopen tijdens het selectie-event continu rond en slaan graag een babbeltje.

Breng ik bokes mee?

Nee, niet doen! We voorzien lekkers voor de grote en kleine honger. Misschien eten we wel buiten op het terras (fingers crossed voor mooi weer)! En blijf zeker nog hangen voor een hapje en drankje.

Ik ga naar The Meet-up en ik neem mee...

Als je deze zelf hebt: een laptop. Je smartphone, duh.

Wat gebeurt er na The Meet-up op maandag 13 mei 2024?

We zetten alles op een rijtje en gaan verder met de geboren storytellers die het best in onze redactieteams passen. We laten je op maandag 20 mei 2024 weten of je er bij bent of niet. Spannend! Maar eerst: succes met je (wie weet aller-)laatste examens!

Feedback

Hoe weet ik of ik naar een volgende ronde mag?

Na iedere stap geven we je feedback. Zo ontdek je of je mag doorgaan naar een volgende ronde. Dit hoor je telkens via e-mail. Check zeker ook in je Spam of Ongewenste inbox.

Krijg ik persoonlijke feedback?

Initieel ontvang je een algemene mail of je al dan niet door bent naar een volgende ronde.
Na elke stap gaan we jou en jouw talenten beter kennen. Dus kunnen we ook persoonlijke feedback geven. Neem hiervoor zeker contact met ons op.

Het traineeship

Traineeship: op welke redactie?

Je speelt mee voor een éénjarig traineeship op de redacties van Het Belang Van Limburg of De Standaard. Op elke redactie krijg je de kans en vrijheid om jouw stem te laten horen. We kijken samen met jou welke redactie het best bij jou, bij jouw talenten en voorkeur past.

Wat mag ik precies doen op de redacties?

Bij Het Belang van Limburg is dit simpel: socials! Je staat in voor de vertaling van “het nieuws” naar de verschillende social media kanalen van HBvL én brengt ook zelf onderwerpen aan die je vervolgens uitwerkt.

Bij De Standaard zetten we graag in op je sterktes. Wat wilt dat nu zeggen? Schrijf je graag, perfect! Dan laten we je voornamelijk schrijven. Werk je liever mee aan een podcast? Ook goed, dan zorgen we ervoor dat jij je daar verder in kan specialiseren. Of is video meer je ding? Dan ben je meer dan welkom op onze videoredactie.

De onderwerpen zullen uiteenlopend zijn maar daarnaast zal er ook wel een focus liggen op geldzaken en economie. En neen, daarvoor hoef je zeker geen financieel expert te zijn. Maar we weten dat er bij Gen Z veel leeft met betrekking tot hun financiële situatie en we zoeken iemand die zich daar graag in verdiept en mee kijkt hoe we deze onderwerpen tot bij de jongeren kunnen brengen.

Weet wel dat je bij beide titels altijd van verschillende zaken zal kunnen/mogen proeven en ook altijd verschillende media zal combineren.

Wanneer begint het traineeship?

Maandag 23 september 2024 wordt jouw eerste werkdag bij Mediahuis! Klinkt zo volwassen he? 🙂

Wat schuift dat?

We bieden een betaald traineeship aan, we investeren 12 maanden in jou en in jouw (nieuws)talent. Je mag erop rekenen dat dit een goed startersloon met mooie extraatjes is.

Wat na het traineeship?

De kans is groot dat we nog langer in jouw talent willen investeren. Niemand kan in de toekomst kijken dus laat ons beginnen met een waanzinnige ervaring!

Routewijzer

Waar moet ik zijn?

Op één van onze locaties (Antwerpen, Brussel of Hasselt). Dit wordt later nog bekend gemaakt.

Help

Wat als ik geen feedback ontvang?

Dan is er iets mis. Contacteer ons via [email protected] en we bekijken het samen. Check zeker ook in je Spam of Ongewenste inbox.

Ik heb (technische) problemen, wat nu?

Relax. Laat het ons weten via [email protected]. We fixen dat samen!

Contact

Wie kan ik contacteren bij vragen?

Contacteer ons via [email protected] en we bekijken het samen.

Ben jij een geboren storyteller?

Niet twijfelen — gewoon doen.

Lees er alles over